Dissabte, 4 de febrer de 2023 - Edició 1654
La República

Barcelona ja té “pis rusc”: dormir amuntegats com les abelles per 200€

ACN Barcelona .- L’empresa Haibu 4.0 ofereix el primer “pis rusc” a Barcelona per 200 euros al mes. En total, la companyia ha anunciat amb cartells i amb un web […]

Agències 04/09/2018
Un pis rusc de l'empresa Haibu 4.0

ACN Barcelona .- L’empresa Haibu 4.0 ofereix el primer “pis rusc” a Barcelona per 200 euros al mes. En total, la companyia ha anunciat amb cartells i amb un web una quarantena de places lliures a la capital catalana en diferents “ruscs”, que és com s’anomenen els habitatges on desenes de persones dormen en càpsules ubicades en una mateixa habitació i comparteixen cuina, bany i menjador. L’Ajuntament de la ciutat ha posat en qüestió que es compleixin els requisits mínims d’habitabilitat en aquests allotjaments que encara no haurien sol·licitat una llicència específica per establir un espai residencial d’aquestes característiques, segons fonts municipals. És més, el consistori ha posat la pàgina web de la companyia en coneixement dels Mossos d’Esquadra, que, de moment, no han engegat cap investigació, segons han afirmat a l’ACN.

Des del govern municipal afirmen que aquest tipus d’allotjament “no té cabuda a Barcelona” perquè no compleix amb els requisits mínims de cinc metres quadrats per persona per habitació que marca la Llei del dret a l’habitatge. Els requisits que la companyia demana als residents per optar a viure a un “rusc” són que siguin persones d’entre 25 i 45 anys, amb una nòmina mínima de 450 euros i sense antecedents penals.