Dissabte, 1 d'octubre de 2022 - Edició 1528
La República

Arresten manifestants antimonàrquics durant el seguici d’Elisabet II

“A la merda l’imperialisme, abolim la monarquia”, deia el cartell que va exhibir l’arrestada durant la proclamació de Carles III

Redacció 13/09/2022
El rei Carles III d'Anglaterra i la reina consort, Camilla Parker Bowles, arriben a Buckingham Palace Data de publicació: divendres 09 de setembre del 2022, 19:35 Localització: Barcelona Autor: Buckingham Palace

La policia del Regne Unit ha arrestat manifestants antimonàrquics durant el seguici fúnebre d’Elisabet II i la proclamació de Carles III com a nou rei.

De moment, segons avança el 324, es té constància de dues detencions, d’un noi i una dona, acusats formalment de trencament de l’ordre públic. “A la merda l’imperialisme, abolim la monarquia”, deia el cartell que va exhibir ella durant el nomenament de Carles III.

El noi va ser detingut per escridassar el príncep Andreu, el tercer fill de la reina dient-li “vell verd”. Cal recordar l’escàndol d’abús sexual de menors del príncep, vinculat amb el pederasta nord-americà Jeffrey Epstein. Davant l’acusació de violació d’una menor, Andreu de York va acabar signant un acord extrajudicial amb la víctima.