Edició 2045

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 02 de març del 2024
Edició 2045

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 02 de març del 2024

Aquest és el vídeo que necessita l’exèrcit per sancionar els legionaris per veure alcohol a Vilafranca

|

- Publicitat -

Dissabte al matí La República explicava en exclusiva i abans que ningú que un nombrós grup de soldats de l’exèrcit espanyol, en aquest cas legionaris, s’estaven passejant per Vilafranca del Penedès metralleta en mà i uniformats fins a les dents mentre compraven a un supermercat i bevien cervesa a una terrassa.

Aquest mitjà va parlar el mateix dissabte amb els amos del bar que van confirmar que no es tractava de cap festa sinó de militars espanyols. A la trucada també can confirmar que van consumir a la terrassa del seu bar.

Publicitat

Davant l’escàndol, la viralitat de la notícia i el ressò que se’n van fer polítics com Gabriel Rufian o Jon Iñarritu, finalment el Ministerio de Defensa va haver de pronunciar-se acceptant els fets tot i que la Ministra els defensés.

Ara, a més, el Ejercito de Tierra podria sancionar disciplinàriament, amb fins a 15 dies de multa o 30 d’arrest, a la dotzena de legionaris que dissabte passat van ser fotografiats amb ampolles de cervesa i les seves armes a terra.

L’excusa dels legionaris que cau amb aquest vídeo

El fet clau és demostrar que sí que van prendre begudes alcohòliques. Segons expliquen des de l’exèrcit tot i que es veuen clarament les ampolles de cervesa a les imatges, els legionaris podrien al·legar, per exemple, que les ampolles ja eren a la taula quan ells es van arribar i seure.

Però el programa ‘Tot es mou’ de TV3 va entrevista també els amos del restaurant de Vilafranca. En aquest cas, en Gayan, va reconèixer que els legionaris sí que van demanar cervesa (es descarta, doncs, que estiguessin sobre la taula) i fins i tot que alguns d’ells se’n van demanar 3 o 4. Una quantitat, sense dubte, ingent especialment si es va armat.

Aquí el moment que demostra que els legionaris van beure alcohol:

Publicitat

Opinió

Més llegides

Minut a Minut