Diumenge, 28 de novembre de 2021 - Edició 1221
La República

Almenys 5 denunciats en voler concentrar-se contra Sánchez a la plaça Artós de Barcelona

Dispositiu policial a la plaça Artós de Barcelona per una concentració convocada contra el Govern central

Avatar
Agències 16/05/2020
Mossos amatents a la concentració

Els Mossos d’Esquadra han denunciat a almenys cinc persones la tarda d’aquest divendres quan es dirigien a una concentració convocada contra el Govern de Pedro Sánchez a la plaça Artós de Barcelona, que finalment no s’ha pogut celebrar.

Les denúncies s’han produït després que els agents hagin identificat a diversos joves que es dirigien a la plaça de forma multitudinària: els han advertit que les concentracions estan prohibides durant l’estat d’alarma pel coronavirus, però han rebutjat marxar del lloc. Després de les denúncies, els joves finalment han desistit i s’han anat de la zona, i la convocatòria no s’ha acabat celebrant davant l’ampli dispositiu policial.

Abans de les 20.00 hores la policia catalana havia desplegat un dispositiu per blindar la plaça amb unes cinc furgons, i també hi havia diversos agents de la Guàrdia Urbana de Barcelona.

La convocatòria ha estat difosa a través de les xarxes socials i canals de WhatsApp, en un missatge que cridava a enfrontar-se al “virus social-comunista”. També han proclamat que en 2017 es van enfrontar al “virus separatista”, i en la convocatòria demanaven que els assistents portessin mascareta i una bandera espanyola.