Dimarts, 27 de setembre de 2022 - Edició 1524
La República

A La Vanguardia li surt el tret per la culata amb una enquesta sobre el franquisme

Els lectors del diari del Grupo Godó voten massivament a favor del totalitarisme

Redacció 23/09/2020

La Vanguardia va publicar fa uns dies una enquesta a la seva versió en línia amb la clara intenció de pescar clics. La pregunta que fa als seus lectors és la següent: “Aproves que sigui delicte l’exaltació del franquisme?”.

La qüestió fa referència a la notícia d’actualitat sobre la llei de memòria democràtica que prepara el Gobierno i que suposaria titllar d’il·legal la Fundación Nacional Francisco Franco.

Però al diari del Grupo Godó li ha sortit el tret per la culata i podria perfilar un perfil de lector força reaccionari. L’enquesta ja compta amb més de 22.000 vots i el suport al franquisme s’imposa amb un 83%. La gent que aprovaria que enaltir les dictadures com la franquista sigui il·legal representa només un 17%.

Si bé es podria interpretar que hi ha hagut una allau d’internautes ultres nacionalistes espanyols que hagin entrat a dilapidar l’enquesta, el resultat de la pregunta no deixa gaire ben parats els lectors de La Vanguardia. Potser, però, és aquest el perfil que atrau el Grupo Godó amb els seus atacs constants a l’independentisme català des del seu diari de capçalera.