Divendres, 27 de gener de 2023 - Edició 1646
La República

25.000 bars, restaurants i discoteques catalanes abaixen la persiana, segons Fecasarm

Fecasarm augura que causarà “milions de pèrdues al sector”

Redacció 12/03/2020

La Federació Catalana d’Associacions d’Activitats de Restauració i Musicals (Fcasarm) calcula que la instrucció de la Generalitat per suspendre esdeveniments amb un aforament superior a 1.000 persones afecta des d’aquest dijous a més de 25.000 bars, restaurants i locals d’oci nocturn a Catalunya.

En un comunicat, la patronal d’oci nocturn ha assenyalat que la instrucció també limita a un terç de l’aforament dels espais on hi caben menys de 1.000 persones, i per tant “afecta no només a les activitats recreatives musicals de sales de festa i discoteques, sinó també a les activitats de bar musical” i altres activitats de restauració amb menys ocupació.

La mesura s’ha adoptat per 15 dies i es pot prorrogar segons com evolucioni la pandèmia, i Fecasarm augura que causarà “milions de pèrdues al sector, ja que molts locals ja havien venut totes les entrades i tenien moltes reserves en zona VIP”.

També preveu que deixarà sense feina a molts empleats temporals i ha explicat que “alguns locals ja han presentat un Expedient de Regulació Temporal de llocs de feina”.

Fecasarm ha demanat ajudes fiscals i laborals així com la reducció i ajornament d’impostos i quotes a la Seguretat Social, agilitzar els ERTE i la “creació urgent” de línies de finançament.