Edició 1781

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 11 de juny del 2023
Edició 1781

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 11 de juny del 2023

Societat Civil Catalana llança una campanya contra la “vulneració dels drets dels catalans hispanoparlants”

|

- Publicitat -

Societat Civil Catalana (SCC) ha llançat la seva nova campanya ‘No callis, no estàs sol’ per denunciar el que consideten una “vulneració dels drets dels catalans hispanoparlants”. L’entitat lamenta una “ofensiva lingüística” per part del “govern nacionalista” de la Generalitat i de les entitats.

Publicitat

Segons apunta SCC, han detactat que hi ha hagut intents “d’eliminar la llengua espanyola” en els àmbits de l’educació, la sanitat i l’empresa, per això animen els catalans hispanoparlants “a rebel·lar-se contra la discriminació lingüística i el monolingüisme oficial imposat”. L’entitat ha criticat la “marginació, aïllament i pressió social” que recau sobre una part de la població catalana per raó de llengua. “Cal alçar la veu contra imposicions que afecten drets fonamentals “, han afegit.

No és la primera vegada que SCC fa afirmacions com aquestes. Dos anys enrere l’entitat va presentar un informe sobre la convivència lingüística a Catalunya del qual en concloïa que hi havia “desigualtat de tracte” per part de la Generalitat cap als castellanoparlants i que “es marginava la cultura en espanyol”.

En canvi, considerava que l’administració estatal era “pràcticament bilingüe” i feia “un esforç important” per comunicar en català tot i que aquesta llengua no és oficial arreu. Tot i que admetia que el català té menys parlants que el castellà, rebutjava que es trobés en perill i recordava que és llengua cooficial a Catalunya. A més, instava el govern espanyol a “posar en valor la utilitat i riquesa de la llengua comuna” i a “combatre” el discurs que situa la resta d’idiomes de l’Estat en perill.

Et pot interessar  L'ONU diu que Espanya va violar els drets polítics de Puigdemont al suspendre'l com a diputat sense motius "raonables"
Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió