Divendres, 27 de gener de 2023 - Edició 1646
La República

Societat Civil Catalana fa una recollida de firmes perquè deixi de celebrar-se l’11 de setembre

La plataforma ha afirmat que l’11-S no representa tots els catalans. La SCC no ha qüestionat que la Fiesta Nacional Espanyola se celebra en commemoració a l’arribada de Colom a Amèrica, que va desembocar en un genocidi i imposició cultural

Agències 12/09/2021
Pla mitjà del president de Societat Civil Catalana Fernando Sánchez Costa durant el primer acte de la Mesa Cívica Constitucionalista davant la delegació del govern espanyol a Catalunya

Societat Civil Catalana ha iniciat una campanya de recollida de signatures per demanar al Parlament que es traslladi la Diada Nacional de Catalunya al 23 d’abril. L’endemà de la Diada de l’Onze de Setembre, l’entitat constitucionalista ha lamentat que hagi deixat de ser una jornada “de tots els catalans”. “Fa anys que ha estat segrestada pels grups independentistes i nacionalistes radicals”, han subratllat.

Per això, Societat Civil Catalana aposta per substituir la data “partidista” i de “record bèl·lic” per una jornada “inclusiva, cívica i cultural” que representi tots els catalans com Sant Jordi. SCC ha habilitat un portal web per recollir signatures i promet fer-les arribar a tots els grups de la cambra catalana.

La reivindicació de l’Onze de Setembre no és una Diada de record bèl·lic, sinó que precisament condemna que es prengués control de la capital catalana a capa i espasa. Cal recordar també, que altres festes nacionals celebren actes molt més violents, com és l’arribada a Amèrica per colonitzar-la, fet que va desembocar en un genocidi i imposició cultural.

Societat Civil Catalana no ha fet comentaris en relació a la celebració del 12 d’octubre, ni tampoc sobre que una part de la població administrativament espanyola consideri que aquesta celebració no els representa.