Edició 2152

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 16 de juny del 2024
Edició 2152

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 16 de juny del 2024

Societat Civil Catalana anuncia que demandarà diverses conselleries

|

- Publicitat -

El president de Societat Civil Catalana (SCC), Fernando Sánchez Costa, ha anunciat que l’entitat demandarà diverses conselleries. En un article a ‘El Mundo’, Sánchez Costa ha denunciat que Catalunya “mostra seriosos dèficits de pluralisme i qualitat democràtica” i enumera un suposat “dopatge institucional del teixit social, colonització simbòlica de l’espai públic, falta de neutralitat de l’administració, monolingüisme i biaix a l’escola”. En aquest sentit, diu que des de SCC exigiran sempre “el compliment de les lleis” i anuncia que “en els pròxims dies es coneixerà una demanda de SCC contra diverses conselleries”.

Publicitat

Sánchez Costa es pronuncia en aquest article després de la “tempesta mediàtica” arran d’unes declaracions seves, en què deia que no es pot dir ‘no’ a 2 milions de persones. “No és suficient amb dir només ‘no’ a l’independentisme (…) Si volem resultats diferents, cal explorar enfocaments complementaris”, ha defensat el president de SCC, que ha afirmat que des de l’entitat sempre exigiran que es garanteixi amb fermesa democràtica l’ordre constitucional i la sobirania nacional”. A l’article, Sánchez Costa apunta que poden “intentar tergiversar” les seves paraules però que això mai farà “ofegar” el seu “compromís”.

A més, creu que s’ha d’aconseguir que la majoria de catalans comprenguin que hi ha millors opcions de ruptura i tornin a sentir-se “afectiva i efectivament vinculats al projecte comú espanyol”. Sánchez Costa suggereix canviar l’enfocament i, en lloc de dedicar temps a discutir “com trenquem el país”, es passa a pensar com millorar-lo entre tots. Considera que és el moment adequat per fer-ho perquè “el desengany independentista és palpable”. “Recuperar aquesta mirada compartida cap a Espanya ja és un triomf del constitucionalisme”, resol. A més, reivindica que SCC té com a “guia” la Constitució del 1978 i recorda que “no hi ha solució ni dreceres per a sortir del laberint català fora de la Constitució”.

En la mateixa línia, demana que per a guanyar un debat, “més enllà dels aplaudiments dels convençuts, és important comprendre les motivacions i aspiracions de l’adversari, que també és el conciutadà”. A la carta també anuncia la presentació, a la tornada de l’estiu, de la Plataforma d’Afectats pel Procés, liderada per Anna Grau.

Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut