Dijous, 22 d'abril de 2021 - Edició 1001
La República

Sitges inicia el seu viatge per l’espai

El Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya ja està preparat per obrir les seves portes als més de 20.000 visitants que cada any es troben en un esdeveniment cinematogràfic […]

Redacció
Redacció 02/10/2018
Fotograma de la pel·lícula 'La sombra de la ley' / ACN

El Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya ja està preparat per obrir les seves portes als més de 20.000 visitants que cada any es troben en un esdeveniment cinematogràfic de primer ordre. Durant onze dies, del 4 al 14 d’octubre, el millor del cinema de gènere arriba a Sitges, que esdevindrà l’aparador de les darreres propostes de cinema fantàstic, tant per a grans produccions com per a les petites joies del cinema independent més arriscat. Amb poc més de 48 hores perquè arrenqui el certamen, el Festival ho té tot enllestit, i presenta unes xifres ‘astronòmiques’: 6,66 quilòmetres de nau espacial cinèfila, 250 pel·lícules, 3.000 seients galàctics en 7 hangars de projecció, 21 experiències de realitat virtual, 108 convidats terrícoles, 3.000 metres de catifa verm ella, 1.784 nanosegons de dilatació gravitacional temporal.

18 catifes vermelles i una desena de trobades amb els convidats

Directors com Peter Weir o M. Night Shyamalan, actors com Ron Perlman, Tilda Swinton, Nicolas Cage o Ed Harris, i també importants figures de la indústria cinematogràfica, com Douglas Trubull o Greg Nicotero, entre altres noms destacats, protagonitzaran les divuit catifes vermelles i més d’una desena de trobades que té preparades el Festival. A més, Sitges 2018 completa la seva 51ena edició amb una extensa diversitat d’activitats paral·leles, com el Sitges Film Hub (trobades de la indústria), set exposicions, classes magistrals, presentacions, Q&A, a més de consolidar enguany l’oferta en realitat virtual i sèries.

Una oferta cinèfila i cultural per a tots els públics i per a diferents paladars, plegada de grans estrelles, que desfilaran per la diversitat d’espais del Festival i les seves catifes vermelles.