Diumenge, 5 de desembre de 2021 - Edició 1228
La República

Sisè dia de vaga de taxis a Barcelona

Taxistes de Barcelona han decidit mantenir la vaga indefinida que van iniciar la setmana passada fins a, almenys, aquest dimecres, quan el Ministeri de Foment preveu reunir-se amb les comunitats […]

Redacció
Redacció 31/07/2018
Imatge de diversos taxis a la Gran Via de Barcelona / Marc Puig

Taxistes de Barcelona han decidit mantenir la vaga indefinida que van iniciar la setmana passada fins a, almenys, aquest dimecres, quan el Ministeri de Foment preveu reunir-se amb les comunitats autònomes després que aquest dimarts ho faci amb la patronal d’empreses de VTC, com Uber i Cabify, Unauto VTC.

“No ens mourem d’aquí fins que acabin les reunions d’aquesta setmana. Han de veure que seguim al carrer i que hi haurà pressió. El sector no marxarà amb un caramel cap a casa”, ha afirmat en l’assemblea el membre de l’executiva de l’Associació Nacional del Taxi, Luis López.

L’assemblea s’ha celebrat sobre les 21.30 hores d’aquest dilluns després de la reunió mantinguda a Madrid entre el sector del taxi i el Ministeri de Foment, que ha finalitzat sense acord.

Més competències als ajuntaments

En concret, Foment està obert al fet que els ajuntaments tinguin competència per articular i concedir llicències urbanes a les empreses de vehicles de lloguer amb conductor (VTC), com Uber i Cabify, un instrument amb el qual podrien així limitar l’expansió d’aquestes empreses en relació amb el taxi.

A més, Foment s’ha compromès a aprovar al Consell de Ministres del 14 de setembre un Reial decret Llei amb mesures que garanteixin el compliment a la pràctica de la proporció entre les dues maneres de transport que fixa la Llei d’Ordenació de Transport Terrestre, és a dir, que hi hagi una llicència de VTC per cada 30 de taxi.

Els taxistes no estan satisfets

Els compromisos del Ministeri no han satisfet als taxistes, que han corejat un “No!” quan el portaveu d’Élite Taxi, Alberto Álvarez, els ha traslladat el contingut de la reunió.

“Les paraules són boniques, però ens quedem aquí fins que escriguin el que han dit”, ha dit Álvarez, fet que ha provocat crits dels taxistes de ‘Ni un pas enrere!’, ja que malgrat veure amb bons ulls les mesures plantejades, rebutgen que el decret llei no s’aprovi fins al setembre.

Els taxistes de Barcelona, Madrid i altres grans ciutats espanyoles s’han anat declarant en vaga després que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) suspengués el reglament aprovat per l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), que limita les VTC a través de l’exigència d’una llicència addicional per circular per aquesta zona.