Divendres, 27 de gener de 2023 - Edició 1646
La República

S’esfondra parcialment una nau industrial al polígon de Falset i la teulada del celler Vall Llach a Porrera

Els ajuntaments demanen als veïns que netegin teulades i cornises davant l’acumulació de més de mig metre de neu

Agències 10/01/2021
Pla obert de la nau esfondrada parcialment al polígon industrial de Falset el 10 de gener de 2021. (Horitzontal)

La gran nevada que ha caigut en les darreres hores al Priorat, amb més de mig metre de neu acumulada, ha ocasionat importants danys materials en dues empreses de la comarca. Aquest diumenge a la tarda s’ha esfondrat parcialment el sostre de la fàbrica de portes d’ascensor Fermator, que ocupa la nau industrial més gran del polígon de la Sort dels Capellans, a Falset. Els Bombers han rebut l’avís a dos quarts de sis de la tarda i han enviat tres dotacions fins al lloc, on no s’han de lamentar afectacions personals. A més, la nit passada s’ha ensorrat la teulada del celler Vall Llach, a Porrera. Els ajuntaments demanen als veïns que netegin teulades i cornises per evitar que l’acumulació de neu faci cedir estructures.

L’alcalde de Falset, Carlos Brull, ha explicat a l’ACN que els Bombers i els Mossos d’Esquadra s’han desplaçat fins a la nau esfondrada per tal d’analitzar possibles situacions de perill. Tot i que encara se’n desconeixen les causes, el batlle ha apuntat que la causa més probable és que el pes de la neu, que s’ha acumulat en més de mig metre a la capital, hagi fet cedir part de l’estructura.

D’altra banda, la nit de dissabte a diumenge s’ha ensorrat la teulada del celler Vall Llach de Porrera, concretament el cèntric edifici on es vinificava, s’etiquetava i s’emmagatzemava l’estoc de vi. L’immoble, conegut com la Final i catalogat, es va construir el 1881 i es va restaurar el 2000.

Segons ha informat el celler a través del seu compte de Twitter, al mateix espai havien recuperat uns cubs on tenien bótes amb tot el vi de 2019. S’ha perdut la maquinària, les tines i l’estoc de vi del 2018, 2019 i 2020.