Edició 1894

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 02 de octubre del 2023
Edició 1894

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 02 de octubre del 2023

Serret reclama un acord amb la Lliga Àrab que fomenti el català i l’àrab entre els més joves

"Catalunya és un país compromès amb la llengua i el multilingüisme" ha defensat Serret, que espera signar l'acord aviat

|

- Publicitat -

La consellera d’Acció Exterior, Meritxell Serret, ha reivindicat un imminent acord entre Catalunya i la Lliga Àrab en l’àmbit educatiu per promocionar l’aprenentatge del català “entre les noves generacions”. Així s’ha expressat la consellera durant la seva intervenció en les jornades de l’Organització Educativa, Cultural i Científica de la Lliga Àrab (ALECSO) organitzades per la Lliga Àrab i que s’han celebrat a Tunísia. Allà, Serret ha coincidit amb els ministres d’Educació, el d’Afers Culturals i el de Joventut i Esports de Tunísia.

Publicitat

El Govern de Catalunya treballa des de fa mesos per tancar un acord que faciliti l’associació entre els centres educatius de Catalunya i els del món àrab, motiu pel qual Serret ha insistit a reclamar-lo durant l’ALECSO. “A través d’aquest pacte unirem esforços perquè les noves generacions siguin conscients de la importància d’aprendre les llengües dels seus països“, ha expressat Serret a l’ACN just després de la seva intervenció. “Catalunya és un país compromès amb la llengua i el multilingüisme, amb un territori que no només compta amb tres llengües oficials (català, aranès i castellà), sinó també més d’una cinquantena de llengües més, entre les quals, l’àrab i el francès”, ha subratllat la consellera.

El Govern és optimista i confia que aviat signarà un pacte amb ALECSO per promoure la interacció i la mobilitat entre centres educatius catalans i àrabs. El pacte, a banda de promocionar les llengües pròpies de les noves generacions, també busca “estrènyer” els lligams amb els veïns àrabs de la Mediterrània i fomentar valors com “la democràcia, la pau, els drets humans i el respecte mutu”.

Et pot interessar  La investidura de Feijóo, en català: ERC, Bildu, PNB, PSOE i Sumar registren la reforma per modificar el reglament del Congrés
Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió