Dilluns, 18 d'octubre de 2021 - Edició 1180
La República

#SerActriuÉs la resposta a la dimissió de Lluís Pasqual

Aquest dilluns la polèmica al voltant de la dimissió de Lluís Pasqual ha fet que l’actriu protagonista; Andrea Ros, hagi creat l’etiqueta #SerActriuÉs per tal de respondre als comentaris misògins […]

Joan Vila i Boix
Joan Vila i Boix 03/09/2018
Lluís Pasqual / ACN

Aquest dilluns la polèmica al voltant de la dimissió de Lluís Pasqual ha fet que l’actriu protagonista; Andrea Ros, hagi creat l’etiqueta #SerActriuÉs per tal de respondre als comentaris misògins de la xarxa social. A l’etiqueta diferents actrius com ara Júlia Barceló o Carla Rovira han fet piulades sobre les seves experiències en el món del teatre.

La dimissió de Lluís Pasqual

Lluís Pasqual, director del Teatre Lliure va dimitir aquest dissabte arran de la denúncia a través de les xarxes socials pels seus suposats abusos. La polèmica ha arribat després de les seves declaracions en una entrevista a La Vanguardia: “A les xarxes socials s’ha decidit que he de ser substituït amb urgència per una dona jove”. La denúncia encapçalada per Andrea Ros i el col·lectiu Dones i Cultura, han fet que hagi perdut la confiança en el seu equip: “No sé treballar sense aquesta complicitat, encara que hagi tingut el suport del patronat del teatre. Si sóc el motiu d’aquesta confrontació el mínim que puc fer per respecte al teatre i a mi mateix és deixar-ho”. La conselleria de Cultura ha anunciat una reunió aquest 7 de setembre per tal d’avaluar la situació, alhora que obrir el debat de com s’han de gestionar els teatres catalans, siguin públics o entitats concertades. El dia 14 de setembre es reunirà el patronat, en una reunió programada al juliol per tal d’afrontar la situació.