Edició 1893

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 01 de octubre del 2023
Edició 1893

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 01 de octubre del 2023

Seleccionats els tres finalistes del guardó “Cerdà de l’any”

|

- Publicitat -

El premi Cerdà de l’Any s’atorga anualment des de l’any 1985 i té com a objectiu reconèixer a persones o institucions vinculades a la comarca de la Cerdanya i que hagin destacat pels seus valors positius, pel seu altruisme o per la seva incidència social o cultural. El reconeixement el van instituir Ràdio Pirineus, l’Institut d’Estudis Ceretans i l’associació Amics de Cerdanya i té vocació transfronterera, atès que es tenen en compte persones i iniciatives de tota la comarca, sense tenir en compte la divisió estatal imposada l’any 1660. El premi és honorífic i es lliura als guanyadors una litografia de Josep Maria Subirachs que representa el comte Sunifred de Cerdanya.

Publicitat

Per a l’edició d’enguany ja s’han escollit els tres finalistes i ara s’ha obert un procés de votació des del lloc web de l’Institut d’Estudis Ceretans. També es pot votar presencialment als ajuntaments de la comarca.  El primer dels finalistes és el Cor Transfronterer de Cerdanya, una coral creada fa dotze anys en la qual hi participen 52 coristes de banda i banda de la frontera. Una altra iniciativa que ha resultat finalista aquest 2023 és l’Associació Concursos de Gossos de Pastors d’Oceja, una entitat creada l’any 1985 que aplega una vintena de persones i que organitza el concurs de gossos d’atura d’Oceja. Finalment, també es pot votar a Pep Lizandra i Micó, formatger, activista cultural, acordionista i expert en danses tradicionals.

La cerimònia d’entrega del premi es farà el diumenge 30 d’abril a Angostrina. En els últims anys, han estat guanyadors el Grup de Recerca de Cerdanya, el Cos de Bombers voluntaris de Puigcerdà, la promotora del Català a l’Alta Cerdanya Monique Guerrero i l’Associació Àliga ASC de lluita contra el càncer a la vall.

Et pot interessar  Els advocats catalans reconeixen cinc alcaldes de la Catalunya Nord per la seva defensa del català
Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió