Dissabte, 1 d'octubre de 2022 - Edició 1528
La República

SEGCAT demana explicacions a la direcció dels Mossos per menystenir la Guàrdia d’Honors

El Sindicat Nacional de Seguretat de Catalunya assesgura que s’ha incomplert el protocol i que el dia de Sant Jordi la Guàrdia d’Honors no va estar convocada al palau de la Generalitat

Redacció 27/04/2022
El recent escollit president de la Generalitat, Pere Aragonès, a l'exterior del Parlament de Catalunya després de passar revista als Mossos d'Esquadra.

El sindicat Nacional de Seguretat de Catalunya (SEGCAT) ha traslladat una queixa directament al director General de la policia catalana, Pere Ferrer, i al comissari en Cap Josep Maria Estela, argumentant que s’ha incomplert reiteradament el Protocol de la Guàrdia d’Honors de la Policia de la Generalitat.

En un comunicat que el sindicat ha compartit a les xarxes socials, asseguren que en l’Acte Central del Dia de les Esquadres del passat 22 d’abril, la formació i presentació d’armes es va fer sense l’arma llarga, sense presentar armes ni retre honors. D’altra banda, també denuncien que durant el dia de Sant Jordi, la Guàrdia d’Honors de la Policia no va estar convocada al Palau de la Generalitat després de 40 anys on els mossos sempre hi eren presents.

Amb tot, el sindicat ha demanat explicacions per tal de saber per què la Generalitat no ha requerit la Guàrdia d’Honors.