Edició 1771

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 01 de juny del 2023
Edició 1771

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 01 de juny del 2023

SCC intenta blanquejar la seva imatge parlant contra la presó preventiva

Josep Ramon Bosch s'ha desmarcat del discurs més incendiari de PP i Cs

|

- Publicitat -

El nou president de Societat Civil Catalana, Josep Ramon Bosch, ha concedit una entrevista a Eldiario.es on ha intentat blanquejar la imatge de l’entitat unionista, molt vinculada a l’extrema dreta. Bosch -que torna a presidir SCC després del convuls lideratge de José Rosiñol- ha defensat Pedro Sánchez com un “president legítim” i s’ha desmarcat de PP, Cs i VOX com a impulsors de la manifestació a Madrid que l’acusava de “cedir amb els independentistes”, cosa que Bosch no veu així. “Però Carles Puigdemont també era un president legítim i vostès sí es van manifestar contra ell i el seu govern”,
li pregunta la periodista Neus Tomàs, a la qual cosa respon que -tot i que en les seves concentracions s’han cridat lemes com ‘Puigdemont, a prisión’- “des de l’organització es va demanar de manera explícita i implícita que no ho fessin”. “El que passa és que no pots controlar el que diu la gent”, apunta.

Publicitat

Bosch també s’ha mostrat en contra d’una nova aplicació del 155 a Catalunya ara mateix perquè “és una mesura que s’ha d’aplicar quan es produeixi una clara violentació de l’ordre constitucional, cosa que nosaltres no veiem que estigui passant en aquests moments”. Preguntat sobre si ha tingut converses sobre això amb dirigents del PP i Cs, Bosch ha assegurat que sí, ja que “em veig amb certa assiduïtat amb gent del PP i sóc amic personal de Pablo Casado des de fa molt de temps”. En aquest sentit, ha assegurat que comparteix amb el líder del PP “el mateix punt de vista en el sentit que això no se solucionarà aplicant el 155” però ha lamentat que els grans partits espanyolistes estan actuant ara “en fase electoral”.  El president de SCC ha apuntat que no té cap intenció d’entrar en política, tot i que ha tingut diverses ofertes.

També s’ha mostrat a favor de la immersió lingüística i no ha defensat que els líders independentistes hagin comès un delicte de rebel·lió -“jo no sóc jurista, sóc historiador i per tant no sóc capaç de discernir-ho”- però sí de malversació de fons públics. En aquest sentit, ha dit que “a mi no m’agrada la presó preventiva i que hi hagi gent a la presó sense haver-se celebrat el judici em sembla injust si no és que hi hagi un risc clar de destrucció de proves o de fugida”. “Evidentment, la fugida de Puigdemont i alguns consellers li va posar les coses molt difícils al jutge. M’agradaria que aquesta gent no estigués a la presó, però que si pot ser fossin inhabilitats perquè no es va produir cap dany personal però si un perjudici econòmic per a Catalunya que va ser brutal”, ha afegit. Sobre el futur del conflicte entre Catalunya i Espanya, s’ha mostrat “convençut que els catalans i la resta d’espanyols acabarem votant alguna cosa, no sé si serà una reforma de la Constitució o una altra cosa. En tot cas, això acabarà amb un gran pacte en el qual tots podrem votar”.

Per acabar, ha evitat definir VOX com un partit d’extrema dreta -“és una dreta dura i molt perillosa en alguns discursos sobre xenofòbia que la situen en alguns casos molt a prop de l’extrema dreta”-, però ha volgut desvincular-se de la Fundación Francisco Franco i ha demanat l’exhumació del dictador de ‘El Valle de los Caídos’.

 

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió