Divendres, 12 d'agost de 2022 - Edició 1478
La República

Sánchez no vol veure la monarquia a ARCO

Avui, divendres 1 de març el president en funcions de l’Estat, Pedro Sánchez, ha visitat la fira d’art ARCO. Ho ha fet enmig de la polèmica per les representacions de […]

Redacció 01/03/2019
La polèmica escultura d'ARCO

Avui, divendres 1 de març el president en funcions de l’Estat, Pedro Sánchez, ha visitat la fira d’art ARCO. Ho ha fet enmig de la polèmica per les representacions de Felipe VI dels diferents artistes. Unes obres que ha evitat, passant pel pavelló on estan col·locades, però sense aturar-s’hi.

Una galeria a la qual sí que s’ha parat és a la de Helga de Alvear, famosa per ser l’estand que va censurar a Santiago Sierra l’any passat. La galerista ha declarat que votarà al president espanyol a l’abril.

La galeria Miguel Marcos de Barcelona també ha estat visitada pel presidenciable. Després d’ensenyar una obra de Manolo Quejido, el galerista ha exclamat que “tenim un president molt educat. I més guapo al natural!”. En aquest sentit la galeria Bombon Projects també ha estat objecte de la seva visita. Pedro Sánchez s’ha aturat davant de les obres de l’artista Anna Dot, considerada una de les grans artistes emergents del principat.

Durant l’acte s’ha hagut de lamentar un petit incident. Per culpa de la comitiva presidencial a la galeria porto-riquenya Embajada, una petita estàtua de l’artista Claudia Peña ha estat tirada a terra i posteriorment recol·locada. No ha sofert grans danys.