Diumenge, 2 d'abril de 2023 - Edició 1710
La República

Sánchez mostra “respecte” per la petició de la Fiscalia per Jové i Salvadó i diu que ell mantindrà l’aposta “pel diàleg”

Pedro Sánchez ha expressat aquest divendres el “respecte total” per la posició de la Fiscalia de demanar presó per a Jové i Salvadó

Agències 17/02/2023
El president espanyol, Pedro Sánchez, i el primer ministre d'Eslovènia, Robert Golob Data de publicació: divendres 17 de febrer del 2023, 12:31 Localització: Madrid Autor: Pool Moncloa/Borja Puig de la Bellacasa

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha expressat aquest divendres el “respecte total” del seu govern per les decisions judicials i per la posició de la Fiscalia de demanar presó per a Josep María Jové i per a Lluís Salvadó. En tot cas, en roda de premsa a Eslovènia, “també” ha volgut “reivindicar” la seva aposta pel diàleg, una política –ha dit- que “està fent molt bé a Catalunya, i per tant a Espanya”. Segons Sánchez, la seva aposta ha permès “trencar la dinàmica de blocs a la política catalana”, fet que “és bo per a la societat catalana”, que “ha decidit passar pàgina a la situació dramàtica del 2017, i apostar per la convivència i el diàleg”.

En aquest marc, Sánchez ha assegurat que el seu executiu mantindrà en el futur aquesta aposta pel “diàleg”. “En això estarem sempre. Nosaltres vam fer una aposta, l’estem fent des del principi de la meva presidència, pel diàleg, l’acord i per la convivència a Catalunya, i crec que avui ningú dubta, tret dels més bel·ligerants, que la situació a Catalunya del 2023 no té res a veure amb la del 2017”.