Divendres, 30 de setembre de 2022 - Edició 1527
La República

Sánchez assisteix al sopar de líders del G-7 com a suplent, convidat per Macron

El president espanyol en funcions incapaç de formar govern i donar una sortida al conflicte polític amb Catalunya té un trist futur a la política internacional

Redacció 25/08/2019
Pla obert del president del govern espanyol en funcions, Pedro Sánchez, arribant a Biarritz per al sopar de líders a la cimera del G-7, amb la seva dona. Imatge del 25 d'agost del 2019. (Horitzontal)

El president del govern espanyol en funcions, Pedro Sánchez, ha assistit aquest diumenge al vespre a la cimera del G-7, a la localitat de Biarritz (País Basc). Sánchez ha estat convidat pel president francès, Emmanuel Macron, al sopar de líders del G-7, i hi ha anat amb la seva dona. En un missatge a Twitter, Sánchez ha assegurat que aquesta trobada és “una oportunitat per abordar els grans reptes que afronta la societat internacional”. Així, ha mencionat la “lluita contra la desigualtat, el canvi climàtic i la defensa del lliure comerç internacional basat en les regles”. També ha agraït a Macron la invitació i ha afirmat que “Espanya continua participant de forma activa dels debats globals davant dels reptes com el canvi climàtic, la biodiversitat, la transformació digital o la igualtat”. Però incapaç de formar govern a Espnya i amb el conflicte polític amb Catalunya lluny de tenir solució.

A banda dels caps d’Estat i de Govern del G-7, grup integrat pels EUA, el Canadà, Alemanya, França, el Regne Unit i el Japó, hi assisteixen els presidents de la Comissió i del Consell europeus, Jean-Claude Juncker i Donald Tusk respectivament.