Edició 1894

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 02 de octubre del 2023
Edició 1894

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 02 de octubre del 2023

Salvador Macip: “Al Regne Unit, s’ha vacunat l’equivalent al 10% de la població catalana en un sol dia”

|

- Publicitat -

El professor del departament de Biologia Molecular i Cel·lular a la Universitat de Leicester al Regne Unit, Salvador Macip, fill de Blanes, és una de les veus més clares i entenedores dels experts que sovintegen als mitjans. Al Suplement de Catalunya Ràdio ha deixat una bona pila de titulars especialment en el que és la comparativa entre els processos de vacunació al Regne Unit, on resideix i a la Unió Europea. El més punyent és el que encapçala aquest text: “Al Regne Unit, s’ha vacunat l’equivalent al 10% de la població catalana en un sol dia”.

Publicitat

Referent a tota la problemàtica generada per la vacuna d’Oxford-AstraZeneca, el científic ha dit que “Fa 15 hores que m’he vacunat amb AstraZeneca i no noto cap mena d’efecte secundari. No sembla que hi hagi cap vacuna que doni més efectes secundaris que una altra. Tot depèn del cos de cadascú.”

Palpant la situació sobre el terreny i dia a dia, el seu diagnòstic és clar: “Sembla que el Brèxit ha funcionat perquè al Regne Unit s’organitzés la vacunació al marge d’Europa. Hi ha una capacitat logística espectacular” i ho enquadra així: “Darrere la vacuna d’AstraZeneca hi ha una batalla geopolítica important” però el cer és que “les previsions és que, al Regne Unit, al més de juliol hi hagi tota la població adulta vacunada.”

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió