Edició 1773

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 04 de juny del 2023
Edició 1773

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 04 de juny del 2023

Salvador Illa va a Mollerussa a fer retrets al Govern sobre el Canal d’Urgell obviant que és de competència estatal

L'organisme del qual depèn el Canal d'Urgell és la Confederació Hidrogràfica de l'Ebre, un ens que penja actualment del Ministeri per a la Transició Ecològica

|

- Publicitat -

El primer secretari del PSC, Salvador Illa, ha demanat a la consellera d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, Teresa Jordà, que “no condicioni” la modernització del canal d’Urgell a una aportació de l’Estat. Illa ha contestat així a la proposta que Jordà va plantejar la setmana passada d’assumir el 60% dels 138.000.000 d’euros de l’obra si el Ministeri d’Agricultura es fa càrrec del 40% restant. El primer secretari ha recordat que el govern espanyol destinarà més de 28 milions d’euros al projecte de modernització de la infraestructura i ha instat a Jordà a “liderar el camí”. “No fa falta que mirem sempre que fa l’altre, vostè té recursos no? Comencem”, ha explicat des de Mollerussa el dia que el canal tanca al regadiu.

Publicitat

El que no ha explicat Salvador Illa és que el Canal d’Urgell depèn de l’estat espanyol, el qual n’és propietari des que va caducar la concessió atorgada el 1862. Concretament, l’organisme del qual depèn el Canal d’Urgell és la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre, un ens que penja actualment del Ministeri per a la Transició Ecològica.

Salvador Illa ha dit que li hauria “agradat” que el compromís de Jordà perquè el Govern assumeixi el 60% de la modernització del canal d’Urgell fos “incondicionat”, i ha anunciat que el PSC donarà suport a “qualsevol modificació pressupostària” perquè el Govern pugui aportar aquest import. A banda, ha afirmat que treballaran perquè el 60% que aporti el Govern es pugui complementar amb diners “d’altres administracions”, obviant de nou el fet que és responsabilitat plena del govern espanyol presidit pel seu partit.

Pel que fa a la sequera, Illa ha reiterat la intenció del seu partit “d’estendre la mà” al Govern per ajudar en una situació que, segons ha qualificat, “és complexa”. Això, sempre que el Govern “agafi les regnes, generi dinàmiques de col·laboració i es parteixi d’una diagnosi correcta”.

Et pot interessar  Junts esgarrapa al PSC un representant de la Diputació de Barcelona i empata amb ERC

El primer secretari del PSC ha visitat aquest dimarts la seu de la Comunitat General dels Regants dels Canals d’Urgell a Mollerussa coincidint amb el tancament del canal principal de la infraestructura hidràulica al regadiu.

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió