Edició 1955

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 02 de desembre del 2023
Edició 1955

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 02 de desembre del 2023

Salvador Illa: Un especulador al capdavant del ministeri de Sanitat

|

- Publicitat -

Un filòsof especulador al capdavant de la sanitat espanyola majoritàriament traspassada a les comunitats autònomes

Publicitat

L’home de confiança d’Iceta en el PSC serà nomenat ministre de sanitat, un filòsof al capdavant d’un ministeri que té molts competències traspassades a les comunitats autònomes. Però Salvador Illa té un passat a la política local com alcalde durant deu anys a la Roca del Vallès. Durant el seu mandat es va mostrar partidari d’un urbanisme expansiu i va tirar endavant polèmics projectes urbanístics ambiciosos i expansius.

El Golf de Villalba amb una urbanització de luxe que la crisi de moment ha fet fonedís

Una de les característiques d’aquest projecte que va aixecar polseguera a La Roca però també a Cardedeu ja que el Golf està situat a tocar d’aquest darrer municipi i allunyat vuit quilometres del centre de la població on era alcalde Salvador Illa. El Golf va tenir problemes per l’aprovació dels sistema d’aigües, rebutjat en el seu moment i finalment aprovat amb pressions importants. Per sort la part d’urbanització de luxe no ha tirat endavant per la crisi, cosa que hagués comportat una encara més forta especulació.

En aquest enllaç hi podeu trobar una mostra de diferents articles d’opinió que expliquen la polèmica

Construcció del Centre Comercial de la Roca Village

Un macrocentre de botiges que ha comportat greus problemes de circulació en els dies de màxima afluència i que està a tocar del polèmic Golf.

Et pot interessar  Junts i PSOE negocien “intensament” l'amnistia al marge dels aldarulls de l'espanyolisme

El Pla de les Hortes, una derrota de la política especuladora de l’alcalde Illa

Un projecte que l’alcalde Illa va voler ampliar en la seva capacitat d’edificació, dels 70 pisos a més de 223, una ampliació aprovada per l’equip de govern on el pare del regidor d’urbanisme del PSC tenia una part de la urbanització, i malgrat que la llei l’obligava a abstenir-se no ho va fer. El projecte va comptar amb l’aprovació del Conseller de Política Territorial, Joaquim Nadal.

Malgrat tot, el projecte va ser tombat per la justícia i va significar una forta derrota per l’alcalde Illa i el propi Conseller Nadal

Publicitat

Més notícies

Opinió