Diumenge, 19 de setembre de 2021 - Edició 1151
La República

Salut anuncia restriccions a la majoria del Vallès Occidental i demana quedar-se a casa

Es demana a la ciutadania de tot Catalunya que redueixi al màxim l’activitat social i que es quedi a casa tant com pugui

Redacció
Redacció 13/10/2020
Incidència de la Covid al Vallès Occidental

El Procicat ha aprovat restriccions durant quinze dies a les localitats de Badia del Vallès, Barberà del Vallès, Castellar del Vallès, Castellbisbal, Cerdanyola del Vallès, Matadepera; Polinyà, Ripollet, Rubí, Sabadell, Sant Cugat del Vallès, Sant Quirze del Vallès, Sentmenat, Terrassa i Viladecavalls. En conjunt afecten gairebé 840.000 habitants.

En aquestes poblacions, com a la resta de Catalunya, es demana a la ciutadania que es quedi a casa tant com pugui i que redueixi al màxim l’activitat social i limiti els contactes, tant com sigui possible, a les persones que integren el grup de convivència habitual. Salut recorda que estan prohibides les reunions socials de més de 6 persones.

També es demana intensificar les mesures de prevenció i higiene als centres de treball, adoptant mesures de neteja i desinfecció i es demana particularment en aquests municipis, que es potenciï el teletreball.

El govern ha avisat que aquesta setmana anunciarà noves mesures que afecten àmbits diversos. Mentrestant reclamen la implicació de tothom. El vicepresident amb funcions de president, Pere Aragonès, ha demanat el compromís de la ciutadania per anticipar-se al virus: “Ara és el moment de demanar un pas més en el compromís de la ciutadania. Hem de sacrificar activitat social per garantir la salut i la capacitat de resposta del sistema sanitari les setmanes vinents”.

Mesures al Vallès Occidental
Les mesures al Vallès Occidental impliquen que els actes religiosos com casaments, serveis religiosos, celebracions i cerimònies fúnebres hauran de limitar l’assistència al 50% de l’aforament i, en l’àmbit de l’hostaleria i restauració, s’eliminarà el consum a la barra i sempre s’haurà de fer a la taula. També es limitarà l’aforament tant a l’interior com a l’exterior un 50%. L’horari de tancament d’aquests establiments serà a la 1 com a màxim.

Es podran dur a terme les activitats culturals d’arts escèniques i musicals, cinema o exposicions tant en recintes estables, com ara teatres, cinemes, carpes de circ o similars, com a l’aire lliure sempre que l’aforament no superi el 70%.