Dissabte, 4 de febrer de 2023 - Edició 1654
La República

Sallent als mossos després de l’absolució de Trapero: “Podeu sentir-vos orgullosos del que som i del que vàrem fer”

L’anterior conseller, Miquel Buch també mostra la seva alegria per l’absolució

Redacció 21/10/2020
Mossos d'Esquadra intentant intercedir davant la violenta actuació la la PC i la GC

El comissari en cap dels Mossos d’Esquadra, Eduard Sallent, ha afirmat que la sentència absolutòria de Trapero i Laplana fa palès que el cos “sempre” va actuar “d’acord amb la llei, a les ordres de l’autoritat judicial” i demostra que ho van fer “amb el millor ànim”. “Podeu sentir-vos orgullosos del que som i del que vàrem fer”, exposa Sallent en una carta que ha fet arribar als agents, després d’un judici que “havia qüestionat l’actuació del cos” la tardor del 2017. Sallent expressa la seva “alegria” pel text de l’Audiència Nacional que “repara el bon nom d’unes persones que han dedicat la seva vida al servei públic i a garantir la seguretat de Catalunya”, rebla.

El comissari en cap diu que el cos “al llarg del temps ha destacat per la seva capacitat de fer front a les adversitats i tirar endavant” i afirma que la tardor del 2017 també ho van fer. “No vàrem sucumbir ni al pessimisme ni al desànim”, apunta. “Sempre hem treballat seguint criteris professionals, amb la voluntat de servir el país i la seva gent i fer-ho amb respecte a les lleis, i ho hem fet quan això semblava impossible i quan sabíem que podia generar incomprensió”, manifesta l’escrit.

L’exconseller d’Interior, Miquel Buch, també celebra l’absolució

L’exconseller d’Interior Miquel Buch també ha celebrat l’absolució de la cúpula dels Mossos d’Esquadra i ha reivindicat que l’exconseller Joaquim Forn “ha de quedar en llibertat i també ser absolt”. En declaracions a TV3, ha assegurat que la condemna de Forn ha de ser revisada, ja que va ser condemnat “perquè estava al capdavant d’Interior”. “Si ha quedat demostrat que la cúpula de Mossos no va causar cap tipus de rebel·lió ni sedició, el màxim responsable ha d’estar absolt també”, ha insistit. Buch ha reivindicat que els Mossos “no van fer cap altra cosa que complir la llei” i ha afegit que això no ho van fer altres cossos policials i que són els que haurien “d’estar jutjats”.

Buch ha valorat que la sentència ha demostrat la “fal·làcia” i la “voluntat de culpabilitzar” el cos policial català i els responsables polítics de la policia “per un relat fals”. Ha assegurat que els Mossos van treballar coordinadament però que en el cas de la resta de cossos “no va ser així”. Ha recordat que l’auto judicial deia que s’havia d’intentar evitar el referèndum “sense alterar la convivència ciutadana”. “Els Mossos ho van fer i la resta de cossos no ho van fer”, ha manifestat.