Dimecres, 19 de gener de 2022 - Edició 1273
La República

Sala-i-Martin defineix el descontrol de la pandèmia a Espanya com “l’efecte Illa”

A Espanya se segueixen disparant els casos mentre que al Regne Unit o als EUA la tendència de casos per milió d’habitants ja fa dies que va a la baixa

Àlex Huguet 20/01/2021
El ministre Salvador Illa, atabalat

Tard i malament. El descontrol de la pandèmia a l’estat espanyol està resultant en un augment exagerat de casos dia rere dia. De fet, només aquest dimarts va registrar més de 34.000 casos i 404 noves morts, unes dades esfereïdores que estan gairebé al nivell del pitjor tram de la pandèmia durant el març i l’abril del 2020.

En aquest sentit, l’economista Xavier Sala-i-Martin ha apuntat al ministre de Sanitat i candidat del PSC a les eleccions catalanes, Salvador Illa, com a un dels principals causants d’aquesta mala gestió. En un apunt a Twitter, l’economista ha compartit un gràfic on es compara l’evolució de casos de coronavirus d’Espanya amb el Regne Unit, Alemanya i els Estats Units, i arriba a una conclusió molt clara: “Efecte Illa”, ha etzibat a la piulada.

I és que sense ser tampoc els millors exemples en la gestió, els països que apareixen al gràfic es troben, el dia d’avui, amb una tendència a la baixa, una realitat de la qual Espanya es troba molt allunyada, amb un pic històric de casos de coronavirus per milió d’habitants. La línia del gràfic corresponent a Espanya contrasta exageradament, i en el pitjor dels sentits, amb les altres dades.