Dilluns, 26 de setembre de 2022 - Edició 1523
La República

Sabrià: “La mesa de diàleg potser no és la via més ràpida, ni la més guai, però vol aconseguir una independència que no duri 8 segons”

Emplaça Junts a fer una proposta alternativa i diu que les converses van millor amb la CUP que amb els de Puigdemont

Agències 02/03/2021
Sergi Sabrià amb Gemma Nierga, aquest matí al plató del 'Cafè d'Idees', que emeten conjuntament La 2 de TVE i Ràdio 4.

El president del grup parlamentari d’ERC, Sergi Sabrià, ha instat JxCat a fer una proposta alternativa si no creu en la taula de diàleg però ha afegit que no pot ser “una independència que duri 8 segons”. En una entrevista a ‘Ràdio 4 i La 2’, Sabrià ha dit que les converses van millor amb la CUP que amb JxCat, amb qui només s’ha parlat del full de ruta de l’independentisme. En aquest sentit, Sabrià vol parlar amb Junts també sobre rescat social i pla de reconstrucció, com ho estan fent amb els anticapitalistes. “No podem esperar a ser una república perquè el país se’ns està desfent a les mans”, ha argumentat. Sabrià ha descartat ser conseller en la pròxima legislatura i després d’anys en la primera línia prefereix un espai “més discret”.

Sabrià està content sobre com estan anant les negociacions amb la CUP i ha afegit que li agradaria que davant la “victòria espectacular de l’independentisme d’esquerres” els anticapitalistes assumissin més responsabilitats i s’impliquessin en la governabilitat.

I ha diferenciat les converses amb la CUP de les que mantenen amb JxCat. Segons ha explicat, el partit de Carles Puigdemont de moment només es vol centrar en parlar sobre el full de ruta de l’independentsime.

“Artadi diu que és molt important pactar un full de ruta, per nosaltres també. Però tenim ganes de parlar de la resta. Pels catalans independentistes fins ara la primera preocupació era la independència. I ara ho són la feina, la salut i després la independència. Això vol dir que la independència passa en un segon pla? No. Però hem d’estar molt atents al que està passant i tenim ganes de parlar de tot alhora, també de rescat social i d’una pla de reconstrucció”, ha argumentat.