Dijous, 2 de juliol de 2020 - Edició 707
La República

Rull, Turull i Sánchez denuncien el “tracte degradant” durant el trasllat a Madrid

El tracte ofert per la Guàrdia Civil contra els presos polítics segueix portant cua. Les imatges publicades a les xarxes socials el divendres, on un agent espanyol es mofava dels […]

Jordi Bracons | Madrid
Jordi Bracons 04/02/2019
Imatge de la Guàrdia Civil / ACN

El tracte ofert per la Guàrdia Civil contra els presos polítics segueix portant cua. Les imatges publicades a les xarxes socials el divendres, on un agent espanyol es mofava dels manifestants que acomiadaven els presos a les portes de les presons han provocat que Jordi Sánchez, Jordi Turull i Josep Rull s’adrecin al Tribunal Suprem perquè posi fil a l’agulla.

En un escrit presentat aquest matí, la defensa dels presos acusa l’Alt Tribunal de “no fer res” per garantir el dret constitucional a oferir un tracte digne als empresonats. Ja no només per permetre el tracte de divendres passat, sinó també, diu l’escrit, per haver deixat passar les befes i les amenaces de Policia espanyola i Guàrdia Civil el passat 2 de novembre de 2017, dia en que l’Audiència Nacional els va decidir engarjolar. Per això, demanen que se’ls apliquin mesures cautelars alternatives al confinament entre reixes.

A més, afirmen que les “reduïdes” cel·les de l’autocar que els va transportar a Madrid eren més pròpies “de presos d’alta perillositat” que no pas de “parlamentaris pacífics”.

D’altra banda, la defensa de Sánchez, Rull i Turull demana al Suprem que freni els peus als responsables de “España Global”, la maquinària de comunicació del Ministeri d’Exteriors, encarregada de promoure una bona imatge d’Espanya a l’estranger. Els acusen de vulnerar “flagrantment” la presumpció d’innocència dels processats. Per tot plegat, volen que el Suprem els exigeixi que s’abstinguin de fer noves declaracions en aquest sentit.

[PDF de l’escrit de Jordi Turull, Jordi Sànchez i Rull]

Relacionats