Divendres, 19 d'agost de 2022 - Edició 1485
La República

Rull entrega a l’Arxiu Nacional de Catalunya 10.500 cartes rebudes a presó

El pres polític ha reconegut que aquesta quantitat extraordinària de cartes li donava forces per seguir endavant

Redacció 07/12/2020
Imatge de l'exconseller Josep Rull saludant a l'entrada de l'edifici de MútuaTerrassa on treballarà a partir d'aquest dilluns 9 de març de 2020. (Horitzontal)

El conseller legítim i pres polític Josep Rull ha lliurat aquest dilluns 10.500 cartes a l’Arxiu Nacional de Catalunya (ANC) que entre novembre del 2017 i el de 2019 ha rebut a la presó.

Rull, en un dels seus permisos penitenciaris, ha fet el lliurament de les 30 caixes en persona, que van ser traslladades el passat 3 de desembre, acompanyat, entre d’altres, de la consellera de Cultura, Àngels Ponsa, i els consellers de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró, i de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet.

Rull ha reconegut que aquesta quantitat extraordinària de cartes li donava forces per seguir endavant i ha subratllat que servirà perquè “les generacions futures sàpiguen quin era el batec d’un poble que aspirava a la seva llibertat”.

Es tracta d’una correspondència que, majoritàriament, 8.964 unitats procedeixen de 707 municipis catalans; 857 de 51 països dels cinc continents i 182 de nens i adolescents, per contra en 497 missives, rebudes entre novembre del 2017 i desembre de l’any 2018, no consten dades personals.

El lliurament de Rull és la tercera d’aquest tipus de documentació a l’ANC per a la “Col·lecció de cartes dels presos i exiliats per l’autodeterminació de Catalunya”, després de les donacions que van fer els també exmembres de la Generalitat Carles Mundó i Joaquim Forn.