Diumenge, 14 d'agost de 2022 - Edició 1480
La República

Rull denuncia que els magistrats del TC es “vanten en privat” d’endarrerir l’arribada del cas català a Estrasburg

El ple del Tribunal Constitucional ha admès avui a tràmit diversos recursos d’empara que afecten presos polítics i exiliats catalans. En concret, els magistrats han acceptat estudiar el recurs presentat […]

Marina Bou Cabero 05/10/2018
Josep Rull, al Parlament/ Elisenda Rosanas

El ple del Tribunal Constitucional ha admès avui a tràmit diversos recursos d’empara que afecten presos polítics i exiliats catalans. En concret, els magistrats han acceptat estudiar el recurs presentat per Oriol Junqueras i Raül Romeva contra la decisió del Tribunal Suprem de suspendre’ls com a diputats, també un altre presentat per Carles Puigdemont, Clara Ponsatí i Lluís Puig contra la interlocutòria de processament del Tribunal Suprem (tots tres estan processats per rebel·lió i malversació) i un tercer recurs presentat per la defensa de Jordi Cuixart contra la decisió del Suprem de mantenir-lo a la presó. El TC té sobre la taula diversos recursos d’empara d’aquesta naturalesa i encara ha de fixar la seva posició a través de sentències.

En relació a això, el conseller Josep Rull -també empresonat per la justícia espanyola- ha denunciat via Twitter que el Constitucional espanyol admet a tràmit els recursos d’empara dels presos polítics i exiliats “amb l’únic propòsit de deixar-los en un calaix i retardar el màxim possible el nostre accés al Tribunal de Drets Humans d’Estrasburg”. I és que fins que no esgotin les vies judicials a l’Estat espanyol (com si ha fet, excepcionalment, Carme Forcadell, que ja prepara una demanda a Estrasburg) no podran accedir a la justícia europea. Rull denuncia, a més, que “magistrats del TC es vanten en privat” de la situació.