Diumenge, 25 de setembre de 2022 - Edició 1522
La República

Rull celebra que “encara no hi hagi pena de mort” a Espanya després de les conclusions de la Fiscalia

El pres polític ha comentat la intervenció de Fidel Cadena, que ha defensat que la tardor del 2017 hi va haver rebel·lió a Catalunya

Redacció 04/06/2019
Rull, al judici de l'1-O

Josep Rull s’enfronta a una desmesurada pena de presó en un judici que està a punt de finalitzar al Tribunal Suprem. Avui mateix, les acusacions exposen les seves conclusions finals i una d’elles ha impactat especialment al pres polític: la de la Fiscalia de l’Estat. En concret, Rull ha fet una piulada referint-se a la intervenció del fiscal Fidel Cadena, que ha defensat que la tardor del 2017 hi va haver rebel·lió a Catalunya.

“La violència va donar lloc a la sortida del rei el 3 d’octubre, que ha de fer una crida a la Generalitat perquè respecti l’ordre constitucional, no la pau pública o la seguretat”, ha dit per a insistir en el fet que els presos polítics “sabien que s’estaven alçant públicament” i que ho van fer fent ús de “persones que van fer de muralles humanes” i dels Mossos. També ha comparat la celebració del referèndum amb el 23F dient que “la violència física no és indispensable” per a la rebel·lió i que només amb “intimidació” ja hi hauria violència, ja que sinó “podria discutir-se fins i tot la tipificació” del cop d’Estat de 1981.

“Hem escoltat l’Espanya més fosca, rància i sòrdida especialment en llavis del fiscal Fidel Cadena”, ha reaccionat Rull a través de la xarxa, on ha celebrat que “a l’Estat espanyol encara no hi ha la pena de mort” en relació a la sentència del judici al procés que es coneixerà en els pròxims mesos.

Turull sobre l’informe definitiu de Fiscalia: “Pensava que el míting de Vox al Suprem era a la tarda”

Al seu torn, Jordi Turull també s’ha mostrat contundent a través de Twitter, poques hores després que els fiscals llegissin el seu informe final al judici del Tribunal Suprem: “Pensava que el míting de Vox al Suprem era a la tarda, però els seus teloners han actuat al matí”, ha dit. I ha afegit que avui el ministeri públic “com diu la dita ha tret el ventre de pena”.