Edició 1894

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 02 de octubre del 2023
Edició 1894

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 02 de octubre del 2023

Rufián no es creu la nova promesa de referèndum de Podemos i revela el que diuen “a porta tancada”

En els mateixos termes han parlat Albano-Dante Fachín i Marta Sibina

|

- Publicitat -

Pablo Iglesias ha dit avui que la seva formació portarà el referèndum a Catalunya al programa electoral amb què concorrerà a les eleccions del 28-A. Unes declaracions a les quals ha reaccionat el diputat d’ERC, Gabriel Rufián, que ha manifestat que no es creu al líder de Podemos perquè “a porta tancada” expressa una opinió diferent: “Això està molt bé fins que passa la campanya i ens dieu a porta tancada que us sap greu però que és que en les vostres ciutats hi ha més banderes d’Espanya que mai i que millor no enfadar-los perquè igual acabem tots a la presó. I que fraternitat i tal”, ha escrit a Twitter.

Publicitat

En els mateixos termes ha parlat el cap de llista de Front Republicà pel 28-A, Albano-Dante Fachín, que ha manifestat que “això està molt bé” però “el que passa és que el ‘referèndum’ només surt quan hi ha eleccions” i “un cop aconseguits els escons, la paraula desapareix”. En aquest sentit, ha criticat que “als últims sis mesos de legislatura ni tan sols En Comú Podem pronunciava la paraula a l’hemicicle”. Al seu torn, Marta Sibina, diputada al Congreso amb els comuns durant més de dos anys, ha confirmat que “efectivament és així” i ha explicat que “en diverses reunions vaig exposar la necessitat de recuperar el ‘referèndum’ que sortia al nostre programa electoral però va ser en và”. “A la pràctica, amb poquíssimes excepcions, el ‘referèndum’ va desaparèixer per complet”, ha afegit.

Pel que fa al fet que Iglesias hagi matisat que el referèndum del seu programa “no serà específicament un referèndum d’independència” sinó un on “totes les opcions siguin possibles”, el president de la Generalitat, Quim Torra, ha demanat al líder de Podemos “que no ens vulgui fer jugar a multireferèndums”. Des de Lisboa (Portugal), en un contacte amb la premsa, Torra ha preguntat a Iglesias si està disposat a acceptar el dret a l’autodeterminació de Catalunya tal com reconeix l’article 7 de la Constitució portuguesa. El cap del Govern ha constatat que en període electoral es fan “propostes molt imaginatives i sorprenents”.

Et pot interessar  ERC diu que el "primer beneficiat" per l'amnistia serà l'Estat i que ha de servir per "posar les bases per a un nou 1-O"
Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió