Dijous, 2 de febrer de 2023 - Edició 1652
La República

Revetlla de Cap d’Any a Torrelles de la Salanca: un individu armat agredeix a la seva parella i dispara a un gendarme

A la localitat del Rosselló un home va agredir la seva parella, a nou persones més i va disparar contra un gendarme

Redacció 04/01/2023
Torrelles de la Salanca

Revetlla de Cap d’Any problemàtica a Torrelles de la Salanca (comarca del Roselló). Segons informa L’Indépendant de Perpinyà, vora la mitja nit uns veïns van alertar que a a la zona de platja de Torrelles un individu acabava d’agredir a la seva parella. L’home, de 30 anys i pare de tres fills,  presentava un estat visible d’embriaguesa.

Diversos efectius policials es van traslladar al lloc dels fets. Durant el desplaçament, els agents van ser informats del fet que l’home havia agredit a nou persones que havien intervingut per aturar l’atac. Una informació era clau: per agredir-los, havia utilitzat la culata d’una pistola. L’agressor va abandonar el lloc dels fets, donant-se a la fuga. Amb caràcter d’urgència es van aplegar a la zona diversos agents de la gendarmeria. Finalment es va localitzar el sospitós parapetat a casa seva. A partir d’aquí els cossos policials van precintar tot l’entorn del domicili.

L’agressor va sortir per la seva finestra insultant els agents, que intentaven mediar per tal que s’entregués. Finalment els va apuntar amb una arma i va arribar a obrir foc contra un dels agents, errant el tret. En aquesta situació, la gendarmeria va demanar el suport d’un grup especial d’intervenció, que no va arribar a actuar perquè l’individu armat finalment va sortir de l’habitatge i es va lliurar.  Immediatament detingut, dilluns va ser traslladat a la fiscalia de Perpinyà i ingressat en presó preventiva.