Diumenge, 25 de setembre de 2022 - Edició 1522
La República

Revelen una conversa entre Pedro J. Ramírez i Villarejo: “L’Operació Catalunya també és mèrit teu”

L’exdirector d’El Mundo i l’excomissari celebren haver difós informació per destruir l’independentisme

Redacció 30/06/2022

La guerra bruta contra l’independentisme no s’hauria pogut sostenir sense el rentat de cara dels mitjans espanyolistes i la manca d’ètica d’alguns periodistes. En aquest sentit, és destacable el paper d’El Mundo i el feixista Pedro J. Ramírez, antic director del diari conservador.

La nova entrega d’àudios d’El Món revela una conversa entre el periodista i el comissari José Manuel Villarejo en què es vanten d’haver estat els primers a anar contra la família Pujol. Durant un llarg dinar, s’adulen mútuament per la seva “valentia” i per haver difós l’esborrany de la Unitat de Delinqüència Econòmica i Fiscal (UDEF) del Cos Nacional de Policia, que implicava la família Pujol i el president Artur Mas en una suposada trama de corrupció.

J. Ramírez fins i tot aplaudeix el comissari per “haver aconseguit donar la volta al pitjor tema que tenia l’Estat després d’ETA”, en referència a l’independentisme català. Així mateix, Villarejo lloa la seva gosadia perquè “es va tirar la piscina” per publicar la informació i “a partir d’aleshores tothom va investigar Pujol quan eren com la casa reial”. “L’esfondrament, la flexió de l’independentisme, surt d’aquí”, es vanagloria l’expresident d’El Mundo.