Dimarts, 18 de gener de 2022 - Edició 1272
La República

Repressió en augment: Cinquanta ebrencs estan citats a declarar per participar en les protestes posteriors a la sentència del Suprem

Juristes de les Terres de l’Ebre denuncien la “ràtzia repressiva” i demanaran el sobreseïment de les actuacions

Redacció 01/02/2020
Pla tancat dels membres del Grup de Suport contra la Repressió de les Terres de l'Ebre en la roda de premsa per denunciar que 50 ebrencs estan citats a declarar per participar en les protestes post-sentència. Imatge de l'1 de febrer del 2020 (Horitzontal)

El Grup de Suport contra la Repressió de les Terres de l’Ebre ha denunciat que 50 ebrencs estan citats a declarar als jutjats d’Amposta i a la caserna de la Guàrdia Civil de Tarragona per la seva participació en les protestes organitzades per denunciar la sentència del Suprem. Es tracta de sis persones pels talls de carretera a la Jonquera, dues a Salt i 42 més a l’N-340 a Amposta. Tots ells estan acusats d’un delicte de desordres públics. El col·lectiu ha anunciat accions de protesta, coincidint amb els dies de declaracions i han denunciat la “ràtzia repressiva” contra els manifestants i l’intent de generar “temor” entre la ciutadania. Juristes de les Terres de l’Ebre per les Llibertats demanaran l’arxivament de les actuacions.