Dimecres, 6 de juliol de 2022 - Edició 1441
La República

Represàlies de l’Armada espanyola a un militar que va signar el manifest contra Franco

L’Armada espanyola ha obert un expedient disciplinari per falta greu a un militar en actiu que va signar, el passat estiu, un manifest contra el dictador Francisco Franco. Ho ha avançat […]

Redacció 05/02/2019
Tomba de Franco al Valle de los Caídos / ACN

L’Armada espanyola ha obert un expedient disciplinari per falta greu a un militar en actiu que va signar, el passat estiu, un manifest contra el dictador Francisco Franco. Ho ha avançat ‘ElDiario.es’, que també ha explicat que això podria suposar un arrest de 30 dies i la pèrdua de destinació per a aquest cap primer.

El manifest en qüestió va ser una resposta al signat anteriorment per 181 militars retirats que van mostrar el seu suport al dictador i el rebuig a que les seves restes mortals siguin exhumades de ‘El Valle de los caídos’. De moment, tot i que el Ministeri de Defensa va ordenar obrir un expedient a cinc d’ells, no hi ha hagut notícia que hagin estat sancionats. En el cas d’altres vuit militars en actiu que van signar el manifest contra Franco, se’ls ha obert un expedient informatiu, a tots (al cap primer també) sota el pretext que criticar el dictador trenca amb la neutralitat política exigida a les Forces Armades.