Divendres, 22 d'octubre de 2021 - Edició 1184
La República

Reguant demana explicacions al Govern pel trasllat a Brians 1 de l’antifeixista detinguda a la concentració contra Vox

L’activista antifeixista detinguda durant una concentració de rebuig a l’acte que Vox va celebrar a Barcelona la setmana passada ha estat traslladada del centre penitenciari de Wad-ras (on fa una […]

Marina Bou Cabero
Marina Bou Cabero 05/04/2019
La consellera de Justícia, Ester Capella, en una imatge d'arxiu

L’activista antifeixista detinguda durant una concentració de rebuig a l’acte que Vox va celebrar a Barcelona la setmana passada ha estat traslladada del centre penitenciari de Wad-ras (on fa una setmana que està en presó preventiva) al de Brians 1, per la qual cosa ja s’han produït accions de protesta. I és que, segons la plataforma que li dóna suport, ¡Rut Libertad!, el motiu del trasllat ha estat “la por a la protesta social”, en relació a les manifestacions que hi ha hagut als voltants de la presó en els darrers dies per a demanar la seva llibertat.

Per tot això, la cupaire Eulàlia Reguant ha demanat explicacions al Govern, concretament, a la Consellera de justícia, Ester Capella: “Una detenció i denúncia posterior feta pels mossos porta a una antifeixista a la presó. Un cop està allà decideixen dispersar-la per evitar les protestes fora i les mostres de solidaritat. Aquesta decisió qui l’ha presa? El Departament de Justícia, Ester Capella?”, ha escrit a Twitter.

AMPLIACIÓ.- Fiança de 6.000 euros

El jutge ha decretat una fiança de 6.000 euros per a la Rut. En un primer moment s’havia decretat presó sense fiança, però ara es canvia el criteri i s’estableix aquesta condició, que fonts properes a l’empresonada afirmen que es podrà complir dilluns. Diversos col·lectius han fet circular a través de les xarxes socials un missatge amb la notícia, acompanyada d’un número de compte corrent que s’identifica com a caixa de solidaritat.