Dimecres, 27 de maig de 2020 - Edició 671
La República

Rajoy va ordenar l’espionatge a Pablo Iglesias

“Tinc un mandat del ministre i del president”, amb aquestes paraules un policia de les clavegueres de l’Estat es va presentar al consulat d’Espanya a Nova York, l’any 2016, per […]

Redacció
Redacció 03/04/2019
Mariano Rajoy, expresident del Gobierno / Moncloa

“Tinc un mandat del ministre i del president”, amb aquestes paraules un policia de les clavegueres de l’Estat es va presentar al consulat d’Espanya a Nova York, l’any 2016, per una reunió amb un exministre de Nicolás Maduro amb l’objectiu d’obtenir proves contra Podemos.

Segons un àudio publicat pel portal Moncloa.com, l’inspector José Ángel Fuentes Gago hauria demanat, per ordre de Mariano Rajoy i Jorge Fernández Díaz, a Rafael Isea que fes una declaracio policial sobre un suposat pagament de set milions d’euros del govern de Maduro a una fundació vinculada a la formació de Pablo Iglesias.

De fet, el cas de l’espionatge al líder de Podemos ja ha arribat a l’Audiència Nacional. El comissari Villarejo va reconèixer com tenia a les seves manes, informació del partit i personal d’Iglesias. Unes dades extretes del telèfon d’una col·laboradora. La implicació de Rajoy i Fernández Díaz arriba l’endemà que s’hagi conegut un intent d’infiltrar un agent de la Policia Nacional a l’entorn de la CUP.

Relacionats