Dissabte, 1 d'abril de 2023 - Edició 1710
La República

Rajoy defensa que els independentistes “no fan res perquè saben què els passa si ho fan”

L’expresident espanyol acusa Sánchez de promoure una política “absolutament divisiva”

Agències 28/11/2021
Mariano Rajoy dient "viva el rey"

L’expresident espanyol Mariano Rajoy defensa en una entrevista al diari ‘El Mundo’ que els independentistes “no fan res perquè saben què els passa si ho fan”. En una referència als efectes del 155 que el seu govern va aplicar el 2017, Rajoy nega que l’aposta pel diàleg entre el PSOE i ERC sigui el motiu de la rebaixa de les tensions del procés. “Ara hi ha un coneixement universal –i ho saben especialment els independentistes- que en democràcia, l’Estat i Espanya es poden defensar quan algú pretén violentar la Constitució”, diu Rajoy. L’expresident espanyol acusa el seu successor en el càrrec, Pedro Sánchez, de promoure una política “absolutament divisiva”.

“Com podria arribar a un acord la centredreta amb un govern que té el suport de Bildu i d’altres clarament contraris a la unitat nacional i la Constitució”, es pregunta Rajoy.

 

L’expresident del PP critica “l’intent de derogar l’amnistia del 1977” i assegura que a Espanya hi ha una “polarització brutal”. “Aquest és el gran problema que tenim a Espanya”, afirma Rajoy, que atribueix aquesta situació “als socis” del PSOE. “Si el PSOE hagués escollit Cs, ara estaríem parlant de si cal abaixar l’IRPF”, puntualitza.