Divendres, 27 de gener de 2023 - Edició 1646
La República

Rahola carrega contra ERC: “N’hi ha que no presenten ni esmena als pressupostos d’un govern que avala la repressió”

La periodista s’ha oposat a l’actuació d’ERC, ja que ha donat a entendre que, per Rahola, és massa “complaent” amb el Gobierno

Redacció 29/10/2021
Fotograma de Pilar Rahola en vídeo del seu compte de Youtube "Paraula de Rahola" publicat el 29 de setembre

La periodista, Pilar Rahola, ha comentat la notícia que finalment ERC no presentarà una esmena a la totalitat dels pressupostos espanyols. Aquest fet suposa que s’ha aplanat el camí al Gobierno amb una jugada que no ha acabat de fer el pes a l’independentisme.

En detall, en les declaracions al Congreso el PSOE ha celebrat l’acord amb ERC i se n’ha sortit prou bé, ja que no ha hagut de concretar a canvi de què s’havia aconseguit que ERC no s’oposés als pressupostos.

La periodista ha lamentat que “mentre l’exili guanya la batalla contra la repressió espanyola, al Congrés de diputats n’hi ha que no presenten ni una esmena als pressupostos d’un govern que avala la repressió”. Rahola s’ha mostrat contrària a la decisió presa pels d’Aragonès i ho ha fet saber de manera notòria.

“Independentisme chamberlià” ha dit. Una de les possibles lectures de la piulada és que Rahola hagi relacionat l’actuació d’ERC amb la que va fer Neville Chamberlain, primer ministre de Regne Unit, que se’l va acusar de ser massa complaent amb l’Alemanya nazi per evitar que Regne Unit entrés en la II Guerra Mundial. La política del predecessor de Winston Churchill va ser considerada un fracàs, perquè es va considerar que l’acord que va signar va fer massa concessions a l’Alemanya nazi.