Divendres, 31 de març de 2023 - Edició 1709
La República

Quins són els candidats preferits per agafar el relleu a Boris Johnson?

Els candidats amb més probabilitats són Penny Mordaunt, ministra d’estat de Política, i Rishi Sunak, ministre d’economia

Redacció 07/07/2022
Un despentinat Boris Johnson, primer ministre del Regne Unit

El primer ministre del Regne Unit, Boris Johnson, dimitirà les pròximes hores després de ser forçat pel seu Govern i pel seu propi partit, però seguirà al càrrec fins a la tardor. L’escàndol del PartyGate, les famoses festes en plena pandèmia han portat al fet que des de dimarts membres del Govern de Boris decidissin baixar del carro.

Avui dia, encara no hi ha un successor definit, però són varis qui estan optant en aquesta posició, de fet porten diversos mesos competint pel seu lloc, alguns de manera més discreta que altres. A continuació, us mostrem una llista dels possibles successors de més a menys probabilitats, tal com ha avançat Diario.es: Penny Mordaunt, és una política britànica que exerceix com a ministra d’estat de Política Comercial des del 2021. És membre del Parlament (parlamentària) de Portsmouth North des del 2010. Com a defensora del Brexit, Mordaunt fa temps que és considerada com una candidata perfecta per al capdamunt del Govern.

Rishi Sunak, l’audàcia que va mostrar el ministre d’Economia en la decisió d’abandonar el gabinet hagi augmentat les probabilitats de liderar el Govern.

Seguidament es troben: Liz Truss, ministra d’Afers Exteriors; Ben Wallace, ministre de Defensa, o bé, Jeremy Hunt, exsecretari d’Exterior.