Divendres, 25 de juny de 2021 - Edició 1065
La República

Quina líder unionista és una “cotorra catalanofòbica” segons Ramon Cotarelo?

Ramon Cotarelo no té pèls a la llengua. El catedràtic i politòleg madrileny, que va tancar la llista d’ERC a les passades eleccions catalanes, no s’ha mossegat la llengua a […]

Gerard Sesé
Gerard Sesé 23/08/2018
Ramon Cotarelo, en una imatge d'arxiu

Ramon Cotarelo no té pèls a la llengua. El catedràtic i politòleg madrileny, que va tancar la llista d’ERC a les passades eleccions catalanes, no s’ha mossegat la llengua a l’hora de descriure la líder unionista a Catalunya, Inés Arrimadas, després d’un tuit ignominiós sobre el Valle de los Caídos i la fosca posició de Ciudadanos que flirteja amb la ultradreta.

Inés Arrimadas demanava “consens” per a aprovar què fer amb el mausoleu franquista. Sobre la taula hi ha l’exhumació de les restes del dictador a les que amb l’excusa de “què es farà amb El Valle de los Caídos” Ciudadanos s’hi oposa.

Arrimadas demanava convertir l’indret de peregrinació feixista en un “Arglinton espanyol” demostrant que per a ella, el franquisme i el republicanisme estan en un mateix nivell.

El cementiri nacional d’Arlington està situat al Comtat d’Arlington, a l’estat de Virgínia als Estats Units. És un cementiri militar establert durant la Guerra Civil nord-americana. Veterans de totes les guerres estan enterrats en aquest cementiri, des de la Revolució Americana fins a les accions militars a l’Afganistan i Iraq.

La resposta de Cotarelo ha estat contundent: ha descrit Arrimadas com una “cotorra catalanofòbica” i li ha recordat que a Espanya hi ha Arlington a moltes cunetes de carreteres.