Dilluns, 20 de març de 2023 - Edició 1698
La República

Quim Forn i Mònica Terribas: membres de la nova junta d’Òmnium Cultural

La periodista serà la nova vicepresidenta amb Xavier Antich al capdavant, l’única candidatura presentada per la presidència

Clàudia Mas 03/02/2022
Candidatura de Xavier Antich (tercer per la dreta de la primera fila) per a la junta d'Òmnium Cultural, amb la periodista Mònica Terribas (segons per l'esquerra) com a candidata a la vicepresidència primera

Òmnium renova càrrecs. Mònica Terribas serà la nova vicepresidenta de l’entitat catalana i Quim Forn, membre de la Junta Nacional. És la llista que encapçalarà Xavier Antich, fins ara també membre de la Junta, i qui agafarà el relleu a l’actual president en funcions, Jordi Cuixart. Cal remarcar que la candidatura d’Antich ha estat l’única presentada per a la renovació parcial de la Junta Directiva; però aquest dijous ja ha rebut el vistiplau de la Junta Nacional i per la Comissió Electoral d’Òmnium. Així mateix, Terribas ocuparà la vicepresidència primera, mentre que Marina Gay, portaveu d’Òmnium a Somescola i enginyera de camins, serà la vicepresidenta segona.

Tot i això, la proposta encara ha de ser aprovada pels socis en la votació electrònica que es constituirà entre el dia 10 i 26 d’aquest mes de febrer. A més, el mateix dissabte 26 de febrer se celebrarà l’Assemblea General de l’entitat i allà també es podrà votar.

Marina Gallés -advocada membre de la Comissió de Dones Advocades de l’ICAB-, serà la secretària de l’entitat, mentre que Marta Garsaball -advocada i directora de serveis del Departament de Cultura- exercirà les funcions de tresorera.

A més de l’exconseller Quim Forn, també formaran part de les vocalies: David Fernàndez, activista i exdiputat de la CUP; Natza Farré, periodista i escriptora; Natalia Touzo, periodista especialitzada en comunicació política i pública; Iolanda Fresnillo, sociòloga i activista; Núria Basi, biòloga, investigadora i empresària; Àngel Castiñeira, Doctor en Filosofia; Gerard Pijoan, llicenciat en economia i coordinador de la cooperativa Opcions; Lluís Duran, historiador especialista en la història del catalanisme polític i social; Didac Amat, advocat i politòleg, actualment doctorand en Dret Internacional Climàtic i Marc Sanjaume, politòleg i professor de Teoria Política.

En conclusió, els càrrecs que modificaran són, presidència, vicepresidències primera i segona, secretaria, tresoreria i 11 de les 18 vocalies; però no entraran en funcions fins que la votació dels socis els doni pas.