Edició 2087

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 12 de abril del 2024
Edició 2087

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 12 de abril del 2024

Què han dit algunes de les figures públiques sobre el 4t aniversari de l’atemptat de Barcelona i Cambrils?

|

- Publicitat -

Durant el dia d’avui distintes personalitats polítiques han commemorat el quart aniversari de l’Atemptat de Barcelona i Cambrils el 17 d’agost de 2017. La majoria han donat el seu condol i escalf a les víctimes i familiars, però s’han vist diferències en les piulades, algunes de les quals són més crítiques que altres.

Entre les piulades més destacades hi podria haver la del músic revolucionari Lluís Llach, que precisament ha fet esment a què encara no s’ha arribat al fons de l’assumpte i en què reclama que s’ha de conèixer la veritat. Amb major formalitat, el catedràtic de dret processal de la UB, Jaume Alonso-Cuevillas, d’una banda també ha exigit que la societat necessitar saber què va passar i ha acabat la piulada amb més optimisme: “Una abraçada immensa als supervivents, famílies i a tota la gent bonica.”

Publicitat

La gran majoria de polítics han estat més reservats i s’han limitat a donar el condol i l’escalf. Com per exemple l’actual consellera de la presidència del Govern o Joaquim Forn, conseller d’Interior destituït pel Gobierno. Aquest últim ha reconegut al servei d’emergències per la seva actuació.

 

Pel que fa al president del Gobierno, també ha fet una piulada per donar el seu suport a les famílies, però en el qual no s’ha pogut estar de dir que la societat lliure d’odi i barbàrie, avança i progressa amb unitat”. En una mateixa línia, Inés Arrimadas, presidenta de Ciudadanos, també ha piulat, en aquest cas amb un vídeo que incloïa frases com: “Vers la barbàrie, la unitat dels demòcrates”

Al seu torn l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha publicat una història al seu Instagram en la qual ha tingut un punt de vista crític en què ha dit que “les víctimes segueixen reclamant que Generalitat com Estat han de millorar l’atenció”. Colau mostra algunes desavinences, ja que considera que tant el Gobierno com el Govern podrien haver donat una millor atenció als afectats.

El president del Govern, Pere Aragonès, l’actual consellera de Cultura, Natàlia Garriga i Oriol Junqueras, el vicepresident del Govern de Puigdemont han cregut oportú a més a més de donar suport a tots els afectats, subratllar la importància d’incentivar la cultura de la pau.

Finalment, Carles Puigdemont, ha fet una piulada en què ha lloat “la resposta de la societat catalana a l’acció criminal”

Quatre anys després de l’atac gihadista, encara hi ha moltes incògnites sobre com es va produir l’atemptat que generen recances precisament perquè no s’ha pogut esclarir com van ocórrer els fets ni quins actors van estar-hi implicats.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut