Divendres, 27 de gener de 2023 - Edició 1646
La República

Puigdemont, sobre la simulació del seu afusellament: “És una orgia de violència desfermada contra el que represento”

Cap condemna per part dels grans partits espanyols L’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont ha carregat aquest diumenge contra la simulació del seu afusellament i crema que ha tingut lloc […]

Redacció 21/04/2019
Ninot de Puigdemont que després va ser afusellat en un acte a Coripe.

Cap condemna per part dels grans partits espanyols

L’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont ha carregat aquest diumenge contra la simulació del seu afusellament i crema que ha tingut lloc en una festa popular de Coripe (Sevilla). “És una orgia de violència desfermada contra el que represento”, ha denunciat en un fil publicat el seu compte oficial de Twitter, alhora que ha assegurat que no només l’han volgut “afusellar i cremar” a ell, sinó que també han intentat “mofar-se de la lluita per la llibertat de presos i exiliats”. Els veïns de Coripe, governat per un alcalde socialista, han fabricat un ninot que representava Puigdemont per després cremar-lo en el marc de la festa ‘La Quema de Judas’. L’expresident ha lamentat que el PSOE hagi participat d’un “acte d’odi tan visceral i inhumà”.

Fomentar l’odi contra Catalunya

En aquesta línia, Puigdemont ha acusat “l’Espanya del 155 i del ‘a por ellos'” de donar peu als fets, que ha qualificat d’indignes i impropis de cap societat civilitzada”. “En són directament responsables els seus promotors i avaladors, com ho són de la deteriorada imatge d’Espanya”, ha sentenciat l’expresident.

Torra ha anunciat que denunciarà la simulació d’afusellament i l’ha titllat d’intolerable”

De la mateixa manera, ha retret a les autoritats socialistes locals haver “emparat” l’acte, que, ha dit, no ha estat “cap anècdota ni obra d’una minoria”. Al seu torn, Torra ha anunciat que denunciarà la simulació d’afusellament i l’ha titllat d’intolerable”.

Així mateix, Junts per Catalunya ha fet públic que portarà els fets a la Fiscalia perquè els investigui per presumpte delicte d’odi. Alhora, el partit també demanarà al PSOE que prengui mesures contra l’alcalde socialista del municipi. A banda, el candidat al Congrés i eurodiputat pel PDeCAT, Ramon Tremosa, ha anunciat que denunciarà la simulació d’afusellament a la Comissió Europea via pregunta parlamentària escrita.

Els veïns de Coripe han simulat aquest diumenge l’afusellament i crema de l’expresident, en el marc de la festa de ‘La Quema de Judas’. Han fabricat un ninot amb la cara de Puigdemont i, juntament amb una estelada i un llaç groc, l’han passejat pels carrers fins a penjar-lo d’un arbre. Aleshores, li han disparat trets fins que ha començat a cremar. El ninot que s’afusella durant la festa, que se celebra anualment el Diumenge de Resurrecció, representa alguna persona reconeguda que es consideri que durant l’any hagi fet alguna mala acció. Així, són els alumnes de segon d’ESO de l’institut del poble i les seves famílies els responsables de la tria del personatge.