Edició 2123

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 18 de maig del 2024
Edició 2123

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 18 de maig del 2024

Puigdemont demana que es publiqui la llista dels estats que van comprar el programa d’espionatge Pegasus

|

- Publicitat -

El president a l’exili, Carles Puigdemont, ha explicat que el Govern dels Estats Units d’Amèrica ha ubicat el software Pegasus a una llista de programari vetat.

El motiu pel qual s’ha pres aquesta decisió és perquè els EUA han considerat que és un programari d’espionatge, que alguns governs van usar il·lícitament per controlar la dissidència política tal com apunta el Washington Post.

Publicitat

Puigdemont ha comentat que aquest programari israelià desenvolupat pel grup NSO “només es ven a agències oficials”. Per aquest motiu, ha apuntat que “la llista dels Estats que l’han comprat hauria de ser pública, i exigir responsabilitats”, atès que Roger Torrent va denunciar que l’havien espiat amb aquest programari com informa el diari Ara.

Aquesta informació planteja diverses preguntes com per exemple quin estat va comprar aquest programari per espiar Torrent, i quines altres personalitats també podrien haver estat víctimes d’aquest espionatge.

Et pot interessar  Puigdemont retreu a Illa que "vagi al comitè federal a recollir instruccions" en lloc de fer campanya a Catalunya
Publicitat

Opinió

Minut a Minut