Diumenge, 27 de novembre de 2022 - Edició 1585
La República

Puigdemont demana que es publiqui la llista dels estats que van comprar el programa d’espionatge Pegasus

El president a l’exili ha demanat una llista pública dels estats que van adquirir el programari perquè es rendeixin comptes

Redacció 03/11/2021

El president a l’exili, Carles Puigdemont, ha explicat que el Govern dels Estats Units d’Amèrica ha ubicat el software Pegasus a una llista de programari vetat.

El motiu pel qual s’ha pres aquesta decisió és perquè els EUA han considerat que és un programari d’espionatge, que alguns governs van usar il·lícitament per controlar la dissidència política tal com apunta el Washington Post.

Puigdemont ha comentat que aquest programari israelià desenvolupat pel grup NSO “només es ven a agències oficials”. Per aquest motiu, ha apuntat que “la llista dels Estats que l’han comprat hauria de ser pública, i exigir responsabilitats”, atès que Roger Torrent va denunciar que l’havien espiat amb aquest programari com informa el diari Ara.

Aquesta informació planteja diverses preguntes com per exemple quin estat va comprar aquest programari per espiar Torrent, i quines altres personalitats també podrien haver estat víctimes d’aquest espionatge.