Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

Puigdemont demana al Suprem que no el qualifiqui de ”fugit” perquè no és ”gramaticalment correcte”

La defensa acudeix a la RAE i explica que no està "amagant-se"

|

- Publicitat -

La defensa de l’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont ha demanat al Tribunal Suprem que esmeni l’error de referir-se a aquest processat per rebel·lió com a “fugit”, ja que, al seu judici, és un terme “pejoratiu”.

L’advocat Jaume Alonso-Cuevillas va presentar aquest dimarts un escrit dirigit al Tribunal Suprem en el qual afirma que utilitzar el terme “fugits” per referir-se a Puigdemont i als exconsellers Clara Ponsatí i Lluís Puig és “indegut”.

Publicitat

Segons explica en aquest document que ha compartit al seu compte personal de Twitter, en algunes resolucions s’ha utilitzat aquesta paraula, la qual no considera “gramaticalment exacta” per fer al·lusió als seus clients.

Per exemple, la interlocutòria del passat 9 de juliol del jutge instructor, Pablo Llarena, en la qual conclou la instrucció i obre una peça separada per als processats que es troben fora d’Espanya, es troba l’expressió qüestionada.

La justificació de Puigdemont

Per això, el lletrat sol·licita que es modifiqui l’error i fins i tot suggereix a la Sala penal del Suprem que en les seves properes resolucions identifiqui els seus clients com a “processats absents”.

De fet, argumenta que el Diccionari de la Real Acadèmia Espanyola (RAE) defineix “fugit” com la persona que “camina recelós o amagant-se per temor d’alguna cosa o algú”.

“Els meus representats ni s’amaguen, ja que l’Administració de Justícia sap perfectament on es troben, ni caminen recelosos excepte les naturals prevencions que els provoquen la naturalesa i manera d’instrucció d’un procés de naturalesa eminentment política com el que ens ocupa”, afegeix l’escrit.

Et pot interessar  VIDEO | Puigdemont afirma que la independència declarada és "legal i vigent" perquè el Parlament "no se n'ha desdit en sis anys i mig"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut