Dissabte, 15 de maig de 2021 - Edició 1024
La República

Puigdemont contesta Simó i Huguet per la seva negativa a participar a la manifestació de l’11-S

“Aquesta és una de les conseqüències de la teoria de la desunió. Tots aquells que l’han sembrat no es poden sorprendre que ara hi hagi gent que faci el mateix”, ha etzibat el president legítim

Redacció
Redacció 01/08/2019
Carles Puigdemont, president legítim de Catalunya / ACN

Carles Puigdemont ha reaccionat a la decisió d’Anna Simó i Josep Huguet, exconsellers d’ERC, de no participar a la manifestació de l’11 de setembre. En una entrevista a El Punt Avui, en relació a la decisió dels polítics republicans, el president legítim creu que és una de les conseqüències de la teoria de la desunió. Tots aquells que l’han sembrat no es poden sorprendre que ara hi hagi gent que faci el mateix”. De la mateixa manera, Puigdemont ha recordat a l’Assemblea Nacional Catalana que veuria “preocupant que es fomentés una deriva antipolítica i antipartits”. Així i tot, el president ha volgut fer una crida a l’unitat, “ens necessitem tots”.

El Govern anirà a la manifestació de la Diada i la defensa com “el màxim exponent d’unitat”

Al seu torn, la portaveu del Govern, Meritxell Budó, ha assegurat aquest dijous que una representació de l’Executiu català assistirà a la manifestació de la Diada organitzada per l’ANC, que ha defensat com el “màxim exponent d’unitat”. “Si una expressió d’unitat hi ha hagut en aquest país, ha estat la celebració de la Diada. Entenem la Diada com el màxim exponent de la unitat”, ha explicat en la roda de premsa posterior al Consell Executiu acompanyada pel vicepresident i conseller d’Economia, Pere Aragonès.

Ho ha dit en referència a les declaracions d’entitats independentistes, que han demanat unitat als partits i que han decidit retirar la zona reservada als partits polítics que havien inclòs en anteriors convocatòries. “És la Diada de la gent. No ens sentim exclosos sinó cridats a participar per reivindicar els drets nacionals”, ha explicat la consellera, que ha afirmat que, com en altres anys, ella hi assistirà.

En la mateixa línia, Aragonès ha explicat que la unitat “és un repte de tots” i ha assegurat que la força del moviment no s’ha donat quan les organitzacions han anat cadascuna pel seu costat, sinó quan s’ha pogut consensuar una acció. Sobre si ell acudirà a la manifestació de l’ANC de l’11 de setembre, ha contestat que fa 21 anys que es manifesta: “Quan érem 1.500, quan havíem de portar pancartes o lliurar pamflets. Em mobilitzaré en totes les mobilitzacions i també en les que hi hagi a la tarda”, ha dit en referència a la convocada per l’Assemblea.

Preguntada per la unitat del Govern català, la consellera ha reconegut que aquesta setmana han sopat totes les conselleres juntes: “El Govern està unit i les dones del Govern més”, ha afirmat i Aragonès ha bromejat sobre que els homes han demanat poder acudir a aquests sopars, però que encara no han rebut resposta.