Divendres, 22 de gener de 2021 - Edició 911
La República

Puigdemont: “Buscarem tots els camins que ens portin a Catalunya”

El president reitera que l’única sentència del Suprem “ha de ser l’absolució”

Redacció
Redacció 07/05/2019
Carles Puigdemont, president legítim de la Generalitat

Carles Puigdemont ha reptat l’Estat que “respecti la immunitat d’un eurodiputat”, després que un jutjat contenciós – administratiu de Madrid hagi donat llum verda a la seva candidatura a les eleccions europees del pròxim 26 de maig.

El recurs del Partit Popular al Constitucional “no té recorregut”, ha expressat el president legítim en una entrevista a RAC1. En aquest sentit, Puigdemont ha advertit com ell, Comín i Ponsatí “anirem fins al final en la defensa dels nostres drets polítics”.

Sobre el fet que la condició d’eurodiputat permeti el seu retorn de l’exili, el president s’ha limitat a expressar com els consellers “buscarem tots els camins que ens portin a Catalunya”. En clau més personal, Puigdemont ha confessat que ell treballa “per tornar demà mateix i també estic preparat perquè aquesta situació duri molt de temps”.

La sentència del Tribunal Suprem “ha de ser una absolució, no hi ha res més assumible que això”. Carles Puigdemont creu que els moviments de la justícia a Alemanya i Bèlgica “poden crear un principi de dubte en els jutges espanyols, tant de bo l’acció exterior tingui el seu efecte”.

Relacionats