Diumenge, 29 de novembre de 2020 - Edició 857
La República

Puigdemont a Amsterdam: “Què més es pot fer per solucionar el conflicte amb Espanya de manera pacífica?”

Carles Puigdemont segueix guanyant protagonisme dins l’escenari mediàtic europeu i dimarts al vespre va fer un discurs a Amsterdam. “Què més es pot fer per solucionar el conflicte amb Espanya […]

Aleix Ramirez Morlans
Aleix Ramirez Morlans 03/10/2018
Pla general de l'expresident Carles Puigdemont durant el seu discurs al Teatre Internacional d'Amsterdam (ACN)

Carles Puigdemont segueix guanyant protagonisme dins l’escenari mediàtic europeu i dimarts al vespre va fer un discurs a Amsterdam. “Què més es pot fer per solucionar el conflicte amb Espanya de manera pacífica?”, va afirmar el president legítim al Teatre Internacional de la capital holandesa, davant 800 persones que el van rebre amb aplaudiments i amb alguns crits de “llibertat”

En un intent de guanyar-se l’empatia del públic assistent, Puigdemont va reiterar com l’independentisme “aposta pel projecte europeu i respecte pels drets humans”. Respecte els disturbis als voltants del Parlament durant el primer aniversari de l’1 d’octubre, Carles Puigdemont veu “ofensiu com després de deu anys sense protestes, ara ens diguin que som violents”.

El president legítim – que es va expressar en català – reclama que es faci política amb “la raó i no pas amb els sentiments”. Al tram final de la xerrada, Puigdemont va reclamar que el concepte de la unitat d’Espanya “no pot estar mai per sobre de la democràcia”.

 

Relacionats